Preskočiť na hlavný obsah
Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Pracovná ponuka
  3. Komunikačný/á špecialista/špecialistka

Komunikačný/á špecialista/tka

Miesto výkonu práce

Bratislava

Nástup

Ihneď/Dohodou

Typ pracovnej ponuky

Trvalý pracovný pomer

Mesačná odmena

od 1600€

Náplň práce

Máš písanie a štylistiku v malíčku a si kamoš(ka) so socials?

Trúfaš si rozbehnúť a realizovať komunikáciu s veľkým dopadom?

Chceš sa stať súčasťou štátnej organizácie, ktorej misia je významne zvýšiť inovačnú aktivitu Slovenska?

Sme nová generácia úradníkov s rôznorodými pozadiami z verejnej ako aj súkromnej sféry, mnohí sú navrátilci zo zahraničia s ambíciou podieľať sa na zmene fungovania a budúcnosti Slovenska.

  • Implementácia komunikácie a budovanie povedomia VAIA 

  • Tvorba tlačových správ, príspevkov, komunikácia s novinármi 

  • Plánovanie, príprava a spravovanie sociálnych sietí – Facebook, LinkedIn, Instagram 

  • Tvorba newsletteru 

  • Organizácia eventov 

  • Spolupráca s tlačovými odbormi v rámci štátnej správy 

  • Spolupráca s externými kreatívnymi agentúrami 

Koho hľadáme

Skúseného a samostatného komunikačného profesionála, ktorý je pripravený realizovať komunikačnú agendu dvojročnej organizačnej jednotky VAIA, ktorú vedie prvá Chief Innovation Officer (CIO) našej krajiny Michaela Kršková. Misiou VAIA je významne zvýšiť inovačnú výkonnosť Slovenska. VAIA vznikla v októbri 2021 pod Plánom Obnovy. Pri realizácií komunikačných aktivít budeš veľmi úzko spolupracovať s vedúcim komunikácie Martinom Procházkom, komunikačnými a tlačovými odbormi v rámci štátnej správy. Dennodenné spravovanie komunikácie bude už v tvojej réžii. Hľadáme samostatného ambiciózneho realistu, ktorý má písanie v malíčku a vie šikovne pracovať s komunikačnými nástrojmi a sociálnymi sieťami. Skúsenosti z verejnej správy sú vítané, ale nie sú podmienkou.  

  • Copywriting – vieš efektívne a zrozumiteľne písať (v slovenčine a angličtine), vystihnúť pointu aj na krátkom priestore a dokážeš prispôsobiť tone of voice cieľovke 

  • Social media – aktuálne dianie a výstupy VAIA a ekosystému vieš šíriť na sociálnych sietiach  

  • Vizuál – nemusíš byť grafik, ale vieš vytvárať jednoduchý, ale vizuálne atraktívny obsah 

  • WordPress – vieš alebo máš chuť sa naučiť ako pridávať obsah cez Elementor 

  • Tímový hráč – baví ťa pracovať v dynamickom prostredí inšpiratívnych kolegov, vieš riešiť problémy a nebojíš sa zdvihnúť telefón 

  • Angličtina ti nerobí problém 

Prečo si vybrať nás

Sme nová generácia úradníkov s rôznorodými pozadiami z verejnej ako aj súkromnej sféry, mnohí sú navrátilci zo zahraničia s ambíciou podieľať sa na zmene fungovania a budúcnosti Slovenska. Pracujeme na implementácii kľúčových reforiem a investícií, ktoré predstavujú neopakovateľnú príležitosť ako výrazne zlepšiť život na Slovensku a spraviť z neho zelenšiu, zdravšiu a efektívnejšiu krajinu. 

Naším cieľom je vybudovať rôznorodý tím s dôrazom na diverzitu, inklúziu a rodovú rovnosť.  

O nás 

VAIA – Výskumná a inovačná autorita – vznikla v októbri 2021 ako vykonávateľ Komponentu 9 Plánu obnovy a odolnosti so zodpovednosťou za reformu riadenia, hodnotenia a podpory v oblasti vedy, výskumu a inovácii. 

Sme nezávislý tím odborníčok a odborníkov na rôzne oblasti tvorby výskumných a inovačných politík s medzinárodnými skúsenosťami z verejnej ako aj súkromnej sféry. Okrem tvorby politík je našou ambíciou búranie stereotypov a budovanie prostredia založeného na dôvere, transparentnosti, spolupráci a otvorenosti novým myšlienkam a nápadom. 

Pri našej práci sa riadime predovšetkým dátami a príkladmi najlepšej medzinárodnej praxe. Politiky spolu-tvoríme s výskumno-inovačným ekosystémom podľa metodológie design thinking-u, s cieľom navrhnúť riešenia, ktoré adresujú potreby tých, ktorých sa vo výsledku najviac dotýkajú.  

Naše ambície plníme na základe misií, ktoré riešia naše komplexné problémy ako generačná chudoba alebo uhlíková neutralita.

Ďaľšie benefity

  • osobné príplatky a odmeny 
  • pružný pracovný čas 
  • príspevok na stravovanie formou stravovacej karty alebo poskytnutím finančného príspevku na účet 
  • zvýšený výmer dovolenky o 1 týždeň nad rámec zákona + 2 dni v kalendárnom roku na regeneráciu pracovnej sily 
  • prístup k rekreačným zariadeniam Úradu vlády 

Ideš s nami do toho? Daj nám o sebe vedieť.

Ak hľadáte novú profesionálnu výzvu a zaujala Vás táto pozícia, zašlite nám Váš životopis a motivačný list (rozsah: 300-600 slov)                  na e-mailovú adresu: vaia@vlada.gov.sk
Budeme sa tešiť na stretnutie na pracovnom pohovore.