Preskočiť na hlavný obsah
Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Aktuality
  3. Poznáme najlepšie výskumné projekty výzvy R2-R4 v oblasti humanitných a spoločenských vied

Zahraniční hodnotitelia vo výzve R2-R4 vybrali najlepšie výskumné projekty v oblasti spoločenských a humanitných vied

(Bratislava, 10.7.2024) Výskumná agentúra ukončila odborné hodnotenie projektov vo výzve “Štipendiá pre excelentných výskumníkov a výskumníčky R2-R4″ pre oblasť spoločenských a humanitných vied.

Najúspešnejšie projekty v tejto oblasti budú podporené sumou 12,5 milióna eur. Úspešným žiadateľom sú v týchto dňoch odosielané oznámenia o splnení podmienok. Celkovo bolo vo výzve R2-R4 predložených až 778 žiadostí.

Do polovice júla 2024 očakávame ukončenie odborného hodnotenia v oblastiach:

  • Fyzikálne, technické vedy a matematika
  • Prírodné a lekárske vedy

Ide o ďalšiu výzvu z Komponentu 9 Plánu obnovy, ktorá bola hodnotená výlučne s využitím zahraničných hodnotiteľov z databázy Európskej komisie. Pri hodnotení projektov bol rovnako využitý nový spôsob hodnotenia a bodovania, ktorý zodpovedá hodnotiacim štandardom Horizontu Európa.
 
Vďaka transparentnému spôsobu hodnotenia budú podporení excelentní výskumníci a výskumníčky zo Slovenska i zahraničia, ktorí budú môcť realizovať svoj výskum na Slovensku.
 
Informácie o podporených projektoch nájdete po zazmluvnení na https://lnkd.in/eZrYTVW5.