Preskočiť na hlavný obsah
Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Aktuality
  3. Iniciatíva “Slovensko ti verí”

Iniciatíva "Slovensko ti verí"

Talentová jednotka VAIA spustila iniciatívu „Slovensko ti verí” určenú stredoškoláčkam a stredoškolákom odchádzajúcim študovať na vysokú školu do zahraničia.

Cieľom iniciatívy je ukázať, že nám záleží na mladých ľuďoch, ktorí odchádzajú študovať do zahraničia. Chceme im pomôcť, ponúknuť zaujímavé príležitosti, budovať vzťahy s talentovanými Slovákmi a Slovenkami v zahraničí a tým vo výsledku prispieť k postupnému zvráteniu úniku mozgov.

Súčasťou iniciatívy je otvorený list predsedu vlády SR Ľudovíta Ódora, ktorý povzbudzuje mladých ľudí k zbieraniu skúseností za hranicami a zároveň im odkazuje, že o nich má tento štát záujem.

“Odísť do zahraničia na skusy, spoznať svet a seba, zdokonaliť svoje schopnosti a získať vedomosti a skúsenosti, je skvelá vec. Vždy to budem podporovať. Avšak pridlho sa talent, aj Váš talent, nepovažoval za potrebný na to, aby Slovensko dokázalo zvládnuť výzvy dnešnej doby. Moderné výzvy je možné riešiť len vtedy, ak budeme mať doma čo najviac schopných ľudí. Inak to nejde. Bez Vás to nejde,” odkazuje premiér odchádzajúcim maturantom a maturantkám v liste, ktorý im posiela.

Viac info nájdete na web stránke iniciatívy Slovensko ti verí.