Preskočiť na hlavný obsah
Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Aktuality
  3. Predvianočné podujatie pre Slovákov a Slovenky zo zahraničia

Predvianočné podujatie pre Slovákov a Slovenky zo zahraničia

V rámci aktivít s mladými Slovákmi a Slovenkami v zahraničí by sme ťa v spolupráci s Útvarom Hodnoty za peniaze, Protimonopolným úradom Slovenskej republiky a Úradom pre ochranu oznamovateľov radi pozvali na predvianočné podujatie, ktoré prebehne 19.12. priamo v priestoroch týchto organizácií. 

Dozvieš sa viac o našich projektoch a výstupoch, ako aj ľuďoch, ktorí na týchto miestach pracujú. Stretneš tiež iných mladých ľudí, ktorí chcú ostať v kontakte so Slovenskom. 

V rámci Výskumnej a inovačnej autority sa môžeš tešiť na vstupy od: 

Radi ťa stretneme, ak pôsobíš v zahraničí alebo si sa odtiaľ v posledných pár rokoch vrátil/a a si v posledných ročníkoch vysokej školy, či mladý/á profesionál/ka z výskumno-inovačného ekosystému, ktorá/ý by sa chcel/a o VAIA dozvedieť viac.  

Program je nasledovný:

  • Protimonopolný úrad (11:30-13:00)
    Na PMÚ sa dozvieš viac o tom, ako funguje férová hospodárska súťaž a čo v tejto oblasti môže a má robiť štát. Ich prácu predstaví podpredseda PMÚ Peter Demčák spolu s kolegami a kolegyňami z odboru kartelov, koncentrácií a štátnej pomoci.
  • Útvar hodnoty za peniaze (13:00-14:30)
    Z ÚHP sa stretneš Patrika Pružinského, ktorý po návrate z OECD vedie tím zaoberajúci sa výdavkami na bezpečnosť a energetiku, a Mariána Bederku, dlhoročného analytika ÚHP, ktorý vedie dátový a metodický tím. Jana Hermann porozpráva aj o ostatných analytických jednotkách a systéme ich fungovania.
  • Úrad na ochranu oznamovateľov (14:30-16:00)
    Zástupcovia úradu vysvetlia, prečo je ochrana whitsleblowerov dôležitá a aká je rola úradu v tejto oblasti.
  • Výskumná a inovačná autorita (16:00-17:30)
    V rámci Výskumnej a inovačnej autority sa môžeš tešiť na vstupy od vedúcej Design Unit-u Lucie Ciranovej, vedúceho tímu výskumných a inovačných politík Jaroslava Bukovinu či seniorného analytika z tímu priorít Samuela Achbergera.

Prihlásiť sa môžeš na akýkoľvek počet blokov, ktoré spolu so zvyšnými organizáciami organizujeme – môžeš navštíviť iba jednu z týchto organizácií, ale aj všetky. Nie všetky z nich však majú rovnakú kapacitu, prihlás sa teda čím skôr. V prípade veľkého záujmu budeme vyberať podľa poradia vyplnenia formuláru.  

Prihlasovací formulár nájdeš tu. 

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhaj kontaktovať. 

Financované Európskou úniou – NextGenerationEU