Preskočiť na hlavný obsah
Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Aktuality
  3. Navýšenie Všeobecnej výzvy APVV

Navýšenie Všeobecnej výzvy APVV prinesie viac podporených výskumných projektov

(Bratislava, 13.9.2024) V súlade s Akčným plánom Národnej stratégie výskumu, vývoja a inovácií (VVaI) pristúpila Agentúra na podporu výskumu a vývoja k navýšeniu maximálneho objemu finančných prostriedkov alokovaných na Verejnú výzvu, ktorá je významným zdrojom podpory pre množstvo výskumníkov.

V roku 2024  a následne v každom nasledujúcom roku bude rozpočet výzvy navýšený na 45 mil. eur. Po dlhých rokoch stagnácie tak dochádza k výraznému navýšeniu tejto podpory, a to o 12 mil. €. Okrem navýšenia výzvy dochádza aj k zvýšeniu maximálnej podpory na projekt . 

Už vo výzve z roku 2023 sa VAIA podarilo zvýšiť financovanie z pôvodných 33 na 41 mil. eur. Väčší objem finančných prostriedkov vo výzve prinesie viac podporených projektov, čo pocítia žiadatelia už v tomto roku. 

Stabilné navyšovanie zdrojov na súťažné financovanie výskumných projektov je jedným z kľúčových opatrení Akčného plánu Národnej stratégie VVaI, ktorej cieľom je aj postupné zvyšovanie investícií do výskumu a vývoja na 2% HDP do roku 2030. 

Viac informácií nájdete na tomto odkaze.