Preskočiť na hlavný obsah
Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Aktuality
  3. Záznam z webináru k vyhlásenej výzve Transformačné a inovačné konzorciá (4.7.2023)

Záznam z webináru k vyhlásenej výzve Transformačné a inovačné konzorciá (4.7.2023)

Výskumná a inovačná autorita Úradu vlády SR (VAIA) organizovala 4.7. webinár k zverejnenej najväčšej výzve na podporu výskumu a inovácií z Plánu obnovy a odolnosti: Transformačné a inovačné konzorciá.

Projektový manažér VAIA Tomáš Michalek registrovaným účastníkom priblížil všetky dôležité parametre výzvy. V druhej časti zodpovedali T. Michalek, riaditeľ odboru programov VAIA Daniel Straka a metodik Pavol Borovský desiatky otázok. Záznam z webináru je zverejnený na YouTube kanáli VAIA a takisto na našej internetovej stránke. Naďalej je možné posielať otázky prostredníctvom formulára. Odpovede sú zverejňované zvyčajne raz týždenne priamo na stránke výzvy.


Cieľom tejto výzvy je posilniť výskumné a inovačné prostredie na Slovensku prostredníctvom podpory menšieho počtu tematicky zadefinovaných transformačných a inovačných konzorcií, ktoré budú prepájať verejných a súkromných aktérov zo Slovenska so špičkovými inštitúciami zo zahraničia.


Tieto konzorciá majú generovať nové výskumné a inovačné aktivity a projekty v rámci celej inovačnej reťaze, teda od základného výskumu až po inovácie. Projekty budú posudzovať zahraniční hodnotitelia. Výzva je otvorená do 13.9.2023, celková alokácia je 89,94 mil. eur.