Preskočiť na hlavný obsah
Oficiálna stránka SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. Aktuality
  3. Delimitácia výzvy Štipendiá pre excelentných výskumníkov ohrozených vojnovým konfliktom na Ukrajine

Výskumná agentúra sa stáva sprostredkovateľom vo výzve Štipendiá pre excelentných výskumníkov ohrozených vojnovým konfliktom na Ukrajine

(Bratislava, 7.8.2024) Výskumná a inovačná autorita (VAIA) spoločne s Výskumnou agentúrou pristúpili k delimitácii výzvy „Štipendiá pre excelentných výskumníkov ohrozených vojnovým  konfliktom na Ukrajine”. S cieľom zefektívniť a urýchliť proces kontroly monitorovacích správ a spracovania žiadostí o platbu nadobúda Výskumná agentúra od 03.08.2024 status sprostredkovateľa v tejto výzve.

Vďaka delimitácii môžu prijímatelia očakávať skrátenie doby vyplácania finančných prostriedkov a urýchlenie všetkých procesov súvisiacich s implementáciou projektov.

V súvislosti s delimitáciou nie je potrebný podpis dodatku k zmluve.

Dôležité informácie:

  • Tlačivá a dokumentácia k žiadostiam o platbu a monitorovacím správam zverejnené na webe VAIA sú platné do vydania nových pokynov Výskumnou agentúrou. O vydaní aktualizovaných pokynov budú prijímatelia včas informovaní Výskumnou agentúrou. 
  • Žiadosti a iné podklady k projektom doručené na VAIA do 2.8. augusta 2024 budú postúpené Výskumnej agentúre. 
  • Od 3. 8. 2024 je potrebné všetky žiadosti a iné podklady k projektom zasielať do e-schránky Výskumnej agentúry s uvedením kódu projektu a názvu dokladu (napr. 09I03-03-V01-00XXX, Žiadosť o platbu – záloha). V nevyhnutných prípadoch je možné zaslať doklady poštou na adresu: Výskumná agentúra, Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava. 
  • Dokumenty doručené do e-schránky alebo podateľne Úradu vlády SR po 2. auguste 2024 nebudú môcť byť spracované. Od tohto dátumu je potrebné všetky dokumenty súvisiace s implementáciou projektov zasielať priamo Výskumnej agentúre v zmysle predchádzajúceho bodu
Prijímateľom ďakujeme za doterajšiu spoluprácu a tešíme sa na pokračovanie Vašich projektov.
 
Viac o výzve nájdete na tomto odkaze.